Jak se rodí 100% žitný chléb
Nahlédněte pod pokličku výroby oblíbeného 100% žitného chleba od vymíchání těsta až po jeho upečení.
To vše v epizodě ze seriálu Přerov dnes z dílny Přerovské internetové televize.
Chléb se 100% obsahem žitné mouky pečeme od roku 2017, od té doby si získal srdce mnoha zákazníků. Roku 2019 přišlo ocenění i z řad odborníků, kdy se stal Výrobkem Olomouckého kraje. Od nepřeberného množství dalších pecnů jej spolehlivě poznáte díky papírové pásce. Menší hmotnostní varianta je označena jedlou etiketou. Tento výživný chléb je k dostání jak v podnikových prodejnách, tak u regionálních odběratelů našeho pečiva.
Proč jíst žitné výrobky
Žitná zrna obsahují antioxidanty, fytonutrienty, vitamíny a minerály. Jsou zdrojem mědi, hořčíku, fosforu a vitamínu E, který pomáhá při regulaci nervového systému a přispívá ke zlepšení rychlosti metabolismu. Dalším pozitivem je obsah zdraví prospěšné vlákniny. Pečivo z žitné mouky Vás navíc více a na delší dobu zasytí.
Výroba
Provozem Vás provede mistr výroby Marek Beňa.
Zdroj:
|