Jak se rodí 100% žitný chléb

Nahlédněte pod pokličku výroby oblíbeného 100% žitného chleba od vymíchání těsta až po jeho upečení.

 

To vše v epizodě ze seriálu Přerov dnes z dílny Přerovské internetové televize.

 

Chléb se 100% obsahem žitné mouky pečeme od roku 2017, od té doby si získal srdce mnoha zákazníků. Roku 2019 přišlo ocenění i z řad odborníků, kdy se stal Výrobkem Olomouckého kraje. Od nepřeberného množství dalších pecnů jej spolehlivě poznáte díky papírové pásce. Menší hmotnostní varianta je označena jedlou etiketou. Tento výživný chléb je k dostání jak v podnikových prodejnách, tak u regionálních odběratelů našeho pečiva.

 

Proč jíst žitné výrobky

 

Žitná zrna obsahují antioxidanty, fytonutrienty, vitamíny a minerály. Jsou zdrojem mědi, hořčíku, fosforu a vitamínu E, který pomáhá při regulaci nervového systému a přispívá ke zlepšení rychlosti metabolismu. Dalším pozitivem je obsah zdraví prospěšné vlákniny. Pečivo z žitné mouky Vás navíc více a na delší dobu zasytí.

 

Výroba

 

Provozem Vás provede mistr výroby Marek Beňa.

 

 

 

 

Zpět

 

 

 

 

Zdroj:

https://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/zito-a-zitne-pecivo-a-zdravi-vyhody-zita-diky-kterym-je-zdravejsi-nez-psenice-a-jecmen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace